ORTOPEDIE, RECUPERARE MEDICALA, FIZIOTERAPIE, KINETOTERAPIE, DERMATOLOGIE, CHIRURGIE PLASTICA, STOMATOLOGIE, MANAGEMENT, MEDICINA GENERALA, TERAPII ALTERNATIVE, COLABORARE PENTRU INGRIJIRE LA DOMICILIU

Informatii

cabinet@kinetobrasov.ro

Cabinet

0744 557 557

Meniscurile

Definitie-formatiuni fibrocartilaginoase (consistenta moale), semilunare, care se gasesc in interiorul genunchiului intre extremitatile femurului si tibiei.

Rol- repartitia si transmisia fortelor in interiorul genunchiului, ameliorarea stabilitatii articulare, lubrifierea articulara, proprioceptia.

Leziunea de menisc poate fi traumatica, degenerativa(uzura), congenitala(din nastere).

Simptomatologie- in general, simptomatologia se reduce la durere la nivelul genunchiului (in partea corespunzatoare meniscului lezat). In cazul leziunilor posttraumatice(dar nu numai), uneori, pot aparea blocaje sau senzatii de blocaj articular, datorate migrarii unui fragment meniscal spre interiorul articulatiei. 

Tratamentul leziunilor de menisc poate fi conservator (nechirurgical) sau chirurgical.

- conservator (in special in leziunile degenerative); fizioterapie si kinetoterapie

- chirurgical (in special in lez posttraumatice si congenitale simptomatice) : artroscopie (manevra    chirurgicala mini-invaziva, singura acceptata in prezent). Se practica rezectia sau sutura in functie de tipul de leziune.


Comentarii (0)

Nu exista nici un comentariu

Adauga un comentariu

Articole

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.