ORTOPEDIE, RECUPERARE MEDICALA, FIZIOTERAPIE, KINETOTERAPIE, DERMATOLOGIE, CHIRURGIE PLASTICA, STOMATOLOGIE, MANAGEMENT, MEDICINA GENERALA, TERAPII ALTERNATIVE, COLABORARE PENTRU INGRIJIRE LA DOMICILIU

Informatii

cabinet@kinetobrasov.ro

Cabinet

0744 557 557

Instabilitati articulare - Leziunea de ligament incrucisat anterior

INSTABILITATI ARTICULARE

LEZIUNEA DE LIGAMENT INCRUCISAT ANTERIOR 

Ligamentul incrucisat anterior (prescurtat LIA) este cel mai frecvent ligament ce poate fi afectat la nivelul genunchiului. Ruptura lui este mai frecventa la persoanele active care practica sport in special fotbal, baschet sau schi. In majoritatea cazurilor se asociaza si cu leziuni meniscale, a altor ligamente sau ale cartilajului articular.

Diagnosticarea unei posibile leziuni se face prin examinarea clinica de catre medic si radiologic prin examinare RMN.
Tratamentul leziunilor LIA este recomandat in functie de tipul de leziune.

Tratamentul nechirurgical se recomanda in leziunile partiale sau totale fara nici un simptom de instabilitae („saritul genunchiului” „fuga genunchiului” „scapatul genunchiului”) sau la pacientii cu activitate fizica redusa. Consta in tratament fiziokinetoterapeutic ce poate recupera genunchiul la o stare de normalitate.

Tratamentul chirurgical este indicat in leziunile cu instabilitate si consta in reconstructia acestuia cu diferite grefe de tendon. Impreuna cu un tratament postoperator fiziokinetoterapeutic complex restabileste functia genunchiului cu reluarea activitatii sportive anterioare.
Este indicat in leziunile cu instabilitate si consta in reconstructia acestuia cu diferite grefe de tendon. Impreuna cu un tratment postoperator fiziokinetoterapeutic complex restabileste functai genunchiului cu reluarea activitatii sportive anterioare.

imagine: By BruceBlaus - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44751888

Comentarii (0)

Nu exista nici un comentariu

Adauga un comentariu

Articole

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.